Vakondok - film előzetes

2010.01.09. 19:32 W35

A VAKONDOK

Egy naplószerű mozgóképes dokumentáció, egy közép-európai főváros, Budapest független szubkultúráiról.

Egy nyüzsgő metropolis kulturális felszíne alatt is van virágzó, független művészeti élet és léteznek alternatív szabadidős tevékenységek. Sokan vannak, akik nem a tömegízlést követik, és nem dőlnek be a kereskedelmi média csalogató szavának. A budapesti szubkultúra művelői és közönsége több százezres tömeget jelent. Nem lehet ezt a szubkultúrát, annak művészeit és az underground életmód művelőit alábecsülni és figyelmen kívül hagyni. A Vakondok öt arcot választ ki ebből a világból és rajtuk keresztül mutatja be azt, ami a celebek terepén kívül van, ami nem Megasztár, nem „barátok közt” és nem Hooligans. De létezik, alkot és alakul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film története egy underground mc, Mc Fantom, azaz Csépai Gábor, a Vakondok elbeszélése élményeiről, amit az éjszakai- és szubkulturális életben tapasztal. A film az ő találkozásainak, benyomásainak, élményeinek mozgóképes naplója. A történetben öt underground figurával, fővárosi képző- és előadóművésszel és extrém-sportolóval találkozunk, természetes élethelyzetekben. A Vakondok lemegy a mélyre, neki megnyílnak az underground, alternatív szubkulturális élet színhelyei és képviselői. A film a figurák különböző egyéniségén és művészeti kifejezésén keresztül mutatja be a városi szubkultúra színességét.

Figurák, akik mások, művészetük, életmódjuk eltér a mainstream képviselőiétől. Nincsenek róluk sztorik a Storyban, nem törekednek a képeslapok címoldalára. De részesei Budapest szuburbán kultúrájának, annak a rétegművészetnek és alternatív életmódnak, ami annyi fiatalt vonz, és ami egyre több külföldi fiatal érdeklődését kelti fel.

A film támogatás híján az alkotók saját pénzén készült, kis költségvetéssel, a témában szerzett 3 évnyi tapasztalattal és fotó dokumentációval. A forgatás 1 év alatt zajlott le a stáb és a résztvevők szabadidejében. A film elkészítésében mindenki ingyen vett részt. A filmet a Flame Film Bt. készítette, melyet olyan fiatal filmesek működtetnek, akik szokásos munkáik mellett saját, újszerű és a konvencióktól eltérő elképzeléseiket próbálják a cégen keresztül megvalósítani.

A stáb lelkes amatőr és hozzáértő tagokból állt. A kísérletezések nyomán animációs elemek, szabadkezű és digitális rajzok, valamint videó és hang effektusok kerültek a filmbe, egyfajta reprezentációként a mai alternatív mozgókép, elektronikus zene és képi kultúráról. A használt zenék magyar zeneszerzők munkái. A film dokumentarista jellege miatt több látható márkát és kimondott cégnevet tartalmaz, de ezeket sem népszerűsíteni, sem ellen-népszerűsíteni nem szándékozik. Mindenkinek ajánljuk, akit érdekelnek a látványos dolgok, a felszín alatti szépség, és a jó, mai zenék.

Fellépők:

Suppah
Q-cee [Vinyl Warriors]
Jan-S
Grainshifter (live act electronic)
Gabbavoodoo (Hardcore live act)
Dj Savage [Legend,Vestax]
Mc Fantom[Stylaw]
Mc Poli Flow(Planet 55).

17:00 Filmbemutató a Sajtónak
19:00 Hivatalos Filmbemutató
21:00 A filmben szereplő művészek prezentációja & Jam
22:00 Kebab & DST [Dub Phase]
23:30 Cadik [tilos,rewind]
02:00 Savage[Legend,Vestax] & MC Fantom

A bemutató ingyen látogatható, de kérjük, aki szeretne jönni, regisztráljon a következő oldalon:

http://www.flamefilm.hu/vakondok/bemutato.html

További információ és előzetes: www.vakondok.com

 

Jan.16 KUPLUNG

Szólj hozzá!

Címkék: előzetes film kuplung w35 wescozation vakondok

A bejegyzés trackback címe:

https://wescozation.blog.hu/api/trackback/id/tr561659710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása